Кметът на Киев Виталий Кличко декларира имот в Хамбург на стойност над

...
Кметът на Киев Виталий Кличко декларира имот в Хамбург на стойност над
Коментари Харесай

Кметът на Киев Кличко декларира имот в Хамбург за близо 6 млн. долара

Кметът на Киев Виталий Кличко заявява имот в Хамбург на стойност над 227,6 милиона гривни (почти 6 милиона долара). Това оповестява изданието " Страна ", базирайки се на декларацията на градския властник, съобщи ТАСС.

Според изданието на 20 декември 2023 година Кличко получава къщата като заплащане на дълг от записаната в Съединени американски щати компания Maximum I LLC, която е принадлежала на брат му Владимир, само че през май същата година е трансферирана в благосъстоятелност на кмета на Киев. Площта на парцела е 750 квадратни метра.

" Страна " осведоми още, че Кличко и преди този момент е закупил парцел в Хамбург, само че преди да стартира кариерата си като кмет на Киев. Германските медии оповестиха, че къщата се намира в региона на парк Отмаршен.

Електронното обявление беше въведено в Украйна още през 2016 година, само че през 2020 година Конституционният съд анулира наказателната отговорност за нелегално обявление, а след това електронният указател на декларациите беше закрит в осъществяване на правосъдни решения. Това провокира рецензии от страна на Европейския съюз, който съобщи, че чака от Украйна да реализира антикорупционни промени, в това число връщане на електронните заявления за длъжностни лица и депутати. Още през септември 2023 година Върховната рада одобри закон за обновяване на електронните заявления, съдържащ уговорка за неотложно отваряне на декларациите на длъжностните лица. На 10 октомври президентът Володимир Зеленски подписа закона, отбелязва ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР